Grasas y Aceites, Vol 42, No 1 (1991)

Cholesterol oxidation products: biological effects; formation, content and determination in food


https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i1.1280

F. Guardiola
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

M. Rafecas
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

R. Codony
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

J. Boatella
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

Abstract


We make a bibliographical review on the main aspects related to the cholesterol oxidation products, including their biological effects, their presence and formation in food and their analytical determination.

Keywords


Analysis; Biological effect; Cholesterol oxidation product; Food; Information (paper)

Full Text:


PDF


Copyright (c) 1991 Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


Contact us grasasyaceites@ig.csic.es

Technical support soporte.tecnico.revistas@csic.es