Comparison of different solvents for determination of fat in liver

Authors

  • S. T. Carril González-Barros Dpto. Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Area de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela
  • M. E. Álvarez Piñeiro Instituto de Investigación y Análisis Alimentarios. Laboratorio de Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela
  • J. Simal-Lozano Dpto. Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Area de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela
  • M. A. Lage Yusty Instituto de Investigación y Análisis Alimentarios. Laboratorio de Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela

DOI:

https://doi.org/10.3989/gya.1996.v47.i5.875

Keywords:

Fat, Liver, Solvent (extraction with)

Abstract


The efficiency of different organic solvents for extraction the fat of pork and veal liver were compared. Soxhlet extraction for 8 hours with n-Hexane: dichloromethane (1:1) was selected. Cv% was 1.9%.

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Published

1996-10-30

How to Cite

1.
Carril González-Barros ST, Álvarez Piñeiro ME, Simal-Lozano J, Lage Yusty MA. Comparison of different solvents for determination of fat in liver. Grasas aceites [Internet]. 1996Oct.30 [cited 2024Mar.28];47(5):323-5. Available from: https://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/875

Issue

Section

Research

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