Grasas y Aceites, Vol 46, No 3 (1995)

Oxysterol formation in foods


https://doi.org/10.3989/gya.1995.v46.i3.925

F. Guardiola
Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

R Codony
Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

M. Rafecas
Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

J. Boatella
Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

Abstract


This review focuses on the mechanisms of formation of oxysterols and factors that influence on their formation and content in foods. Aspects of growing interest because of the numerous biological effects reported for these compounds.

Keywords


Cholesterol; Food; Formation; Oxidation; Oxysterol; Review (paper)

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