Grasas y Aceites, Vol 45, No 3 (1994)

Analytical methods of oxysterol determination


https://doi.org/10.3989/gya.1994.v45.i3.989

F. Guardiola
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

R Codony
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

M. Rafecas
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

J. Boadella
Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona, Spain

Abstract


This paper deal with the main aspects of the analysis of oxysterols. This analytical problem is quite new and many questions involved are still controversial. Consequently, many methodologies exist that still need improvement and standarization. Therefore, it is interesting to discuss the analytical methodologies proposed by different authors for the extraction, purification and determination (gas chromatography and high performance liquid chromatography) of oxysterols.

Keywords


Analytical method; Information (paper); Oxysterol

Full Text:


PDF


Copyright (c) 1994 Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.


Contact us grasasyaceites@ig.csic.es

Technical support soporte.tecnico.revistas@csic.es