Cholesterol oxidation products: biological effects; formation, content and determination in food

Authors

  • F. Guardiola Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • M. Rafecas Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • R. Codony Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • J. Boatella Unidad de Nutrición y Bromatología. Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona

DOI:

https://doi.org/10.3989/gya.1991.v42.i1.1280

Keywords:

Analysis, Biological effect, Cholesterol oxidation product, Food, Information (paper)

Abstract


We make a bibliographical review on the main aspects related to the cholesterol oxidation products, including their biological effects, their presence and formation in food and their analytical determination.

Downloads

Download data is not yet available.

Downloads

Published

1991-02-28

How to Cite

1.
Guardiola F, Rafecas M, Codony R, Boatella J. Cholesterol oxidation products: biological effects; formation, content and determination in food. Grasas aceites [Internet]. 1991Feb.28 [cited 2024Mar.28];42(1):74-83. Available from: https://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/1280

Issue

Section

Reviews