Sensory quality of virgin olive oils coming from olive varieties produced in Extremadura (Spain)

Authors

  • Jacinto Sánchez Casas Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura. Consejería de Infraestructura y Desarrollo Tecnológico. Junta de Extremadura
  • Concepción De Miguel Gordillo Departamento de Biología y Producción de los Vegetales. UEX
  • Emilio Osorio Bueno Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura. Consejería de Infraestructura y Desarrollo Tecnológico. Junta de Extremadura
  • Julia Marín Expósito Departamento de Química Analítica y Electroquímica. UEX.
  • Lourdes Gallardo González Instituto Tecnológico Agroalimentario de Extremadura. Consejería de Infraestructura y Desarrollo Tecnológico. Junta de Extremadura
  • Manuel Martínez Cano Departamento de Biología y Producción de los Vegetales. UEX

DOI:

https://doi.org/10.3989/gya.2006.v57.i3.54

Keywords:

Extremadura, Monovarieties, Sensory analysis, Virgin olive oil

Abstract


Abencor system of olives sampled in 2000 - 01 of the Cacereña, Carrasqueña, Cornezuelo, Corniche, Morisca, Picual and Verdial de Badajoz varieties in different stages of ripeness have been evaluated. The analysis of variance taking into account the variety and ripeness data shows the differences found for the different attributes that characterize them. Likewise, the correlation between the physicochemical characteristics of these oils and their attributes are shown.

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Published

2006-09-30

How to Cite

1.
Sánchez Casas J, De Miguel Gordillo C, Osorio Bueno E, Marín Expósito J, Gallardo González L, Martínez Cano M. Sensory quality of virgin olive oils coming from olive varieties produced in Extremadura (Spain). grasasaceites [Internet]. 2006Sep.30 [cited 2022Dec.6];57(3):313-8. Available from: https://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/54

Issue

Section

Research

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