Olive oil quality and EEC regulations
DOI:
https://doi.org/10.3989/gya.1994.v45.i1-2.961Palabras clave:
Legislation, Olive oil, Panel testResumen
The law-makers' growing interest in the quality of olive oil is presented with comments on the modifications in the law in recent years.
The Panel testing method by the International Olive Oil Council was initially considered by the EEC as a good instrument for ensuring an improved quality in virgin olive oils. Panel testing is discussed as a method useful for obtaining information that chemical and physical methods cannot give, and as a legal test.
After some years of experience, we know the weakness of the C.O.I, method and it is also possible to discuss its legal and economic consequences.
A better knowledge of the quality of olive oils is needed in order to establish:
- what to do to improve our understanding of consumer demands and to obtain a better olive oil quality;
- the kind of modification needed to improve the legal reliability of the panel test.
Descargas
Descargas
Publicado
Cómo citar
Número
Sección
Licencia
Derechos de autor 1994 Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC)

Esta obra está bajo una licencia internacional Creative Commons Atribución 4.0.
© CSIC. Los originales publicados en las ediciones impresa y electrónica de esta Revista son propiedad del Consejo Superior de Investigaciones Científicas, siendo necesario citar la procedencia en cualquier reproducción parcial o total.
Salvo indicación contraria, todos los contenidos de la edición electrónica se distribuyen bajo una licencia de uso y distribución “Creative Commons Reconocimiento 4.0 Internacional ” (CC BY 4.0). Consulte la versión informativa y el texto legal de la licencia. Esta circunstancia ha de hacerse constar expresamente de esta forma cuando sea necesario.
No se autoriza el depósito en repositorios, páginas web personales o similares de cualquier otra versión distinta a la publicada por el editor.