Oxysterol formation in foods

Authors

  • F. Guardiola Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • R Codony Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • M. Rafecas Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona
  • J. Boatella Unidad de Nutrición y Bromatología, Departamento de Ciencias Fisiológicas Humanas y de la Nutrición. Facultad de Farmacia. Universidad de Barcelona

DOI:

https://doi.org/10.3989/gya.1995.v46.i3.925

Keywords:

Cholesterol, Food, Formation, Oxidation, Oxysterol, Review (paper)

Abstract


This review focuses on the mechanisms of formation of oxysterols and factors that influence on their formation and content in foods. Aspects of growing interest because of the numerous biological effects reported for these compounds.

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Published

1995-06-30

How to Cite

1.
Guardiola F, Codony R, Rafecas M, Boatella J. Oxysterol formation in foods. Grasas aceites [Internet]. 1995Jun.30 [cited 2024Apr.14];46(3):202-1. Available from: https://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/925

Issue

Section

Reviews