GC determination of fatty acids in green beans grown in Galicia (N.W. Spain)

Authors

  • J. López Hernández Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Santiago de Compostela
  • M. J. González-Castro Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Santiago de Compostela
  • J. Simal-Lozano Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Santiago de Compostela
  • M. E. Vázquez-Blanco Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Santiago de Compostela
  • M. L. Vázquez-Orderiz Departamento de Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Área de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Universidad de Santiago de Compostela

DOI:

https://doi.org/10.3989/gya.1996.v47.i3.858

Keywords:

Fatty acid, Gas chromatography, green beans,

Abstract


The concentrations of lauric, myristic, palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, linolenic, arachidic acids in green beans (Phaseolus vulgaris L.) grown in Galicia (N.W. Spain) were determinated by capillary gas chromatography (GC). Palmitic acid was the most abundant fatty acid component (113 mg/100 g. of lyophilizate; 35.2% of total fatty acid content), followed by linolenic acid (23.1%) and linoleic acid (21.6%).

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Published

1996-06-30

How to Cite

1.
López Hernández J, González-Castro MJ, Simal-Lozano J, Vázquez-Blanco ME, Vázquez-Orderiz ML. GC determination of fatty acids in green beans grown in Galicia (N.W. Spain). grasasaceites [Internet]. 1996Jun.30 [cited 2021Jan.21];47(3):182-5. Available from: http://grasasyaceites.revistas.csic.es/index.php/grasasyaceites/article/view/858

Issue

Section

Research

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