Grasas y Aceites, Vol 47, No 5 (1996)

Comparison of different solvents for determination of fat in liver


https://doi.org/10.3989/gya.1996.v47.i5.875

S. T. Carril González-Barros
Dpto. Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Area de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela, Spain

M. E. Álvarez Piñeiro
Instituto de Investigación y Análisis Alimentarios. Laboratorio de Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela, Spain

J. Simal-Lozano
Dpto. Química Analítica, Nutrición y Bromatología. Area de Nutrición y Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela, Spain

M. A. Lage Yusty
Instituto de Investigación y Análisis Alimentarios. Laboratorio de Bromatología. Facultad de Farmacia. Santiago de Compostela, Spain

Abstract


The efficiency of different organic solvents for extraction the fat of pork and veal liver were compared. Soxhlet extraction for 8 hours with n-Hexane: dichloromethane (1:1) was selected. Cv% was 1.9%.

Keywords


Fat; Liver; Solvent (extraction with)

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